18 Mayıs 2009 Pazartesi

Kestane ağacı..

Ticari adları : Edel Kastanie ( Alm.,) , Sweet Chestnut (İng) , Chatignier (FR) Chastafio (İsp) Kestane (Tr)Dİri odun çok dar (13 mm), kirli beyaz ile sarımsı renkte öz odun taze halde grimsi sarı ile açık veya koyu kahverenginde giderek koyulaşır. Lifler düzgün ile spiral tipte, kaba iğne çizikli , yaşlı ağaçlarda halka çatlakları bulunabilir.Kurutulması güçtür, kollaps ve iç çatlaklarına eğilimlidir.Tekrar buharlama ile bu kusurların kolayca giderilmesi mümkün değildir.Diri odun böceklere karşı hassas , öz odun dayanıklıdır.Öz odun son derecede güç emprenye edilir.

İşlenme özellikleri:
El aletleri ile kolay işlenir .Hafif körleştirme etkisi vardır. Çivilenme , vidalanma , cilalanma ve yapıştırılması iyidir. Rutubetli hallerde metallerle temas ettiğinde korozyona neden olduğu gibi mavi , siyah renklenmeler oluşabilir.

Kullanış yerleri:
Mobilya yapımında , mutfak yağları ,meyva suları ve ucuz şaraplerı fıçı tahtaları imalinde , fıçı çemberi , baston ve şemsiye saplarında, bahçe kapıları , çit malzemesi ve tornacılıkta kullanılır.


Benzer ve Diğer Türleri:
Amrican Chestnut,Saninten,Ca oi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Oyun oyna Oyunlar 6TN Oyunlar Oyun Oyunlar 6TN Oyun