18 Mayıs 2009 Pazartesi

Kavak ağacı, kavak kerestesi ve kavak ağacı özellikleri..

Ticari Adları : Poplar,Black Poplar(İng.),Peuplier noir (Fr.),Schwarz pappel(Alm.),Karakavak (Tr.)

Yayılışı :
Avrupa,Rusya,Türkiye,Kuzey Afrika,HindistanDiri odun beyazımsı ile sarımsı beyaz renkte,öz odun açık kahverengi ile açık yeşilimsi kahverengi,öz çivarı hafif kırmızı renktebazen çok donuk kahverengi ile pembemsi kahverengi renginde .Lifler düzgün , ince iğne çizikli, az dekoratif. Böceklere karşı hassas ve çok dayanıksızdır.Diri odun kolay öz odun güç emprenye edilir.

İşlenme özellikleri:Hafif körleştirme etkisi vardır. Pürüzlü yüzey oluşmaması için keskin ve ince uçlu aletler kullanılmalıdır. Kesilebilir soyulabilir çivilenmesi ve yapıştırılması iyidir. Renklendirme iyi sonuç vermemektedir. Boyanma ve cilalanma özellikleri iyidir.

Kullanış yerleri :
Mobilyaların iç kısımlarında ve çekmecelerde , oyuncak kutu ve sandık imalinde , kontraplak , kibrit yapımında dekoratif olmayan tornacılık işlerinde ambalaj talaşı, protezler ,kurşun kalem , lif ve kağıt endüstrisinde kullanılır.

Diğer türleri :
Akkavak, Titrek kavak , Indıan Poplar , Asıa Selvı Kavağı , Eastern Cottorn wood , Swamp Cottorn wood , Aspern Canadian Poplar, Balsam Poplar, Grey Poplar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Oyun oyna Oyunlar 6TN Oyunlar Oyun Oyunlar 6TN Oyun